top of page
  • Jacqueline Montulet

Onbeschrijfelijk wat ze me me doet, de klaproos.

Bijgewerkt op: 16 jul.

Een mysterieuze prachtige wilde bloem. Bloeiend op de meest mogelijke en onmogelijke plekken.

Soms kan ze jarenlang niet tevoorschijn komen, om vervolgens ineens weer op te bloeien.



Een prachtige klaproos in haar volle glorie

De klaproos. Al heel jong trok ze mijn aandacht. Ik bewonderde haar, hield van haar, genoot van haar. Hoe hard ik ook probeerde om haar bij me te houden, haar te plukken, te zaaien, of over te planten, het hielp niet. Ze liet zich niet dwingen, niet forceren.


Ik liet haar los. Ik moest wel. En hoe losser ik haar liet, hoe vaker ik haar tegenkwam en hoe mooier ze haar pracht liet zien. Nog steeds bewonder ik haar. Ze is nog steeds mijn prachtige, krachtige heldin. Haar kracht en haar zachtheid, haar fluweelrode blaadjes, haar unieke manier van leven en haar pioniersgeest blijven me fascineren.


Ze staat sterk en opvallend rechtop in de wind. Stekels heeft ze niet Haar blaadjes zijn zacht en fragiel. Met haar prachtige, felrode kleur trekt ze de aandacht. Ze is bedoeld om in de natuur te staan, waar ze zich volledig en in alle vrijheid kan tonen. Ze past niet in een vaasje. Pluk haar en ze laat haar blaadjes snel vallen, Laat haar in haar waarde en kracht staan en ze brengt je overvloed, dus heb respect voor haar.

De klaproos is een pioniersplant Symbool van veerkracht, doorzettingsvermogen, schoonheid en de onvoorspelbaarheid van de natuur. Zonder stekels in haar kracht. Ze staat, buigt en wiegt mee met de tonen van de wind. Ze is ongewapend, draagt geen stekels, toch staat ze in haar volle kracht. 'go with the flow' in haar eigen unieke onopvallende opvallendheid. Wat een Power flower.



17 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page